Metsämieli- menetelmä
Mielellään luonnossa

Metsämieli- koulutukset

Metsämieli- koulutuksia toteutetaan eri puolilla Suomea Metsämieli- kouluttajien järjestäminä ja myös tilauskoulutuksina esimerkiksi oppilaitoksille sekä alueellisille matkailu- tai luontohankkeille. 

Koulutuskyselyt ja lisätiedot: metsamielinen(at)gmail.com

Metsämieli- vetäjäkoulutus (1 op) on tarkoitettu matkailu- ja ohjelmapalvelujen tuottajille, luonto- ja eräoppaille ja kasvatus- ja opetusalan asiantuntijoille, jotka haluavat hyödyntää Metsämieli- harjoituksia omassa työssänsä (n. 40 harjoitusta). 

Metsämieli- vetäjäkoulutuksetMetsämieli- ohjaajakoulutus (2 op) on tarkoitettu luonto-, valmennus-, tai käyttäytymistieteellisen taustakoulutuksen omaaville ammattilaisille ja kurssi pätevöittää Metsämieli- menetelmän ja sen kaikkien harjoitusten (n.150) käyttämiseen eri tarkoituksissa. 

 

Metsämieli- ohjaajakoulutuksetMetsämieli- vertaisvetäjäkurssi on tarkoitettu järjestöjen vertaisohjaajille ja näitä kursseja järjestävät Suomen Latu ry ja Eläkeliitto ry. 

Lisätietoja järjestöistä:

https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lajit/hyvinvointi/kouluttaudu.html

https://www.elakeliitto.fi


Metsämieli- peruskurssi (5- 6 h) on tarkoitettu kenelle tahansa luonnon hyvinvointivaikutuksista ja mielentaito- harjoituksista kiinnostuneille. Peruskurssilta saat eväitä arkisiin hyvinvointitaitoihin, itsetuntemuksen vahvistumista sekä palautumisen, virkistymisen ja tunnetaitojen työkaluja. Kurssille ei ole pääsyvaatimuksia, oma kiinnostus riittää. Kurssi ei anna pätevyyttä toimia Metsämieli- vetäjänä tai ohjaajana, mutta antaa halukkaille valmiuksia koulutuksiin hakeutumiselle. 

Metsämieli- ohjaajat voivat järjestää peruskursseja, joten voit kysellä niistä lähialueellasi toimivilta ohjaajilta. 

Metsämieli- kouluttajat Elina Lilja ja Erja Järvelä tarjoavat Metsämieli- peruskurssia verkkokurssina, joissa kukin harjoittelee omassa lähiluonnossansa. Erjan peruskurssin voi suorittaa omassa tahdissa, millon tahansa ja Elina vetää peruskurssit ohjatusti etänä on-line.

Elinan Metsämieli- peruskurssitErjan Metsämieli- peruskurssit